9 gode grunner til å velge smarthus

Med moderne smarthusløsninger har du alltid tilgang til alle av husets systemer, uansett hvor du befinner deg.

finger på en touchpad til et styringssystem

Et smarthus lar deg kontrollere boligens funksjoner - som lys og varme - selv når du er borte.

Moss Elektro AS bruker smarthussystem fra Loxone Electronics GmbH, noe som gir deg kontroll på det aller meste. Den tyske produsenten ligger helt i front når de kommer til å gjøre boligen klar for fremtiden, og har et bredt utvalg av pakker og løsninger.

1. La smarthuset styre seg selv

Hele poenget med et smarthus er å gjøre livet ditt enklere, og det blir ikke enklere enn at huset automatisk styrer seg selv. I tilfeller der du trenger å gjøre manuelle endringer, kan Loxone skilte med et brukervennlig og selvforklarende system. Du får dessuten tilgang til husets systemer via en hendig app på smarttelefonen din.

2. Lysstyring fra mobilen

Lag ulike lysscenarioer for forskjellige rom eller soner i boligen. Disse gjenspeiler hva som skal foregå, som lekselesing, TV-titting eller romantisk middag for to. Du kan også sette opp et program for tenning og slukking av lys mens familien er på ferie, så blir boligen litt mindre attraktiv for ubudne gjester.

3. Spar penger med smart varmestyring

Moderne termostater lar deg gjerne programmere varmen for en uke av gangen, og med en smart termostat blir mulighetene enda flere. Da er det nemlig ikke lenger nødvendig å justere hver panelovn eller termostat, du kan gjøre det fra smarttelefonen mens du sitter på toget, er på vei til hytta eller ligger på sofaen. 

finger på touchpad

Du kan spare mye penger i løpet av et år ved å programmere varmen ut fra dag- og nattsenkingsprogrammer.

4. Dra på ferie uten bekymringer

Drømmer du om en avslappende ferie? I så fall kan du bruke styringssystemene som et smarthus byr på til å ta vare på boligen mens du er borte. Huset gjør som det får beskjed om fra deg, og du har i tillegg alltid mulighet til å gjøre endringer via appen, uansett hvor i verden du befinner deg.

5. Én alarm for alt

En smart alarm gjør mer enn bare å varsle ved brann eller innbrudd. Du kan nemlig installere sensorer som varsler om vannlekkasje, åpent kjøleskap eller hvis noen har falt. Her blir alles interesser ivaretatt, også eldre og folk med nedsatt funksjonsevne. I tillegg er det naturligvis mulig å få beskjed når barna har kommet hjem fra skolen.

6. Lad elbilen når det er billigst

Alle norske husstander skal ha fått installert en AMS-strømmåler, og blant følgene er differensierte strømregninger. Det vil si at det er penger å spare på å lade elbilen til bestemte tider, og med smarthus kan du koble til ladestasjonen slik at den lader når det er gunstigs for lommeboken din.

elbillader i hvit bil

Få bedre oversikt over kostnadene med AMS-lader. Du vil for eksempel se hvor mye du bruker på elbillading.

7. Ta kontroll på morgenstunden

Det kan være litt vanskelig å vri seg ut av sengen om morgenen, men det finnes heldigvis løsninger for å gjøre det enklere. Med smarthus kan du stille lyset slik at det gir deg din egen soloppgang, og kobler du inn et lydsystem kan du også få munter fuglekvitter – eller jungellyder, hvis det passer deg bedre. Har du allerede programmert varmekablene på badet, trenger du heller ikke å frykte iskalde fliser.

8. Bedre og mer stabilt inneklima

Du får en mer helhetlig kontroll på inneklimaet år du har varmekabler, panelovner, solskjerming og ventilasjonsanlegg som snakker sammen, og som vet om det er noen i rommet. På denne måten får du også en jevnere temperatur, og unngår at et system lufter ut stua mens et annet jobber for å få opp varmen. Dette skjer automatisk, men du kan naturligvis gjøre manuelle endringer hvis situasjonen krever det.

9. Smarthus er miljøvennlig

Det er ganske enkelt miljøvennlig å redusere strømforbruket, og som punktene over forteller er lavere forbruk et resultat av smarthus-teknologi. Du kan selvfølgelig ta den enda lenger og installere solceller, og i så fall bør du vite at de også kan bli bedre utnyttet med et moderne styringssystem.

Dette er bare noen av fordelene som følger med å bo i et smarthus, og for en full gjennomgang anbefaler vi at du tar en prat med oss.  

Trenger du elektriker?

Moss Elektro stiller med fagsterke elektrikere til alt du trenger utført innen elektrisk installasjon. Fortell oss hva du trenger hjelp med, og vi kommer tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.

Telefonnummer:

69233400