Lev smart med smarthus

Med smarthusløsninger kan du styre alt fra lys og varme til ventilasjon og alarm. Vi hjelper deg med å sette opp et system tilpasset deg.

tablet med smartløsning

En smarthusløsning kan gjøre underverker for hverdagen. Du kan automatisere alt fra varme til belysning.

Det ligger i navnet. Et smarthus er fornuftig. Vi har allerede sett hvordan dagens mobiltelefoner, som man gjerne kaller smarttelefoner, har påvirket levesettet vårt. Ved å gjøre boligene våre tilsvarende smarte kan hverdagen bli enda enklere, og samtidig sparer man faktisk penger på strømregningen.

Hvordan fungerer et smarthus?

Grunnprinsippene til et smarthus ligger i automatikk og sentralstyring. Fremfor å justere alle panelovner, varmepumper og andre varmekilder hver for seg, kan man kontrollere alt sammen fra én sentralenhet. Fremfor å justere hvert enkelt lys i huset med egne dimmere eller lysbrytere, kan man tilpasse alt sammen samtidig fra sofakroken. 

Med en komplett smarthusløsning får man en bolig der alle de elektriske komponentene "snakker sammen", enten det dreier seg om termostater, lysstyring, alarm, lydanlegg eller annet.

Høres det fristende ut med en enklere hverdag? Ta kontakt med oss, så finner vi en smarthusløsning som passer akkurat deg.

Hva kan du styre med smarthusløsninger?

 • Lys inne og ute
 • Varme
 • Lydsystemer
 • Solskjerming
 • Alarmsystemer
 • Ventilasjon
 • Øvrige elektriske komponenter

Man kan gå for et komplett system med full kontroll over hele huset, eller velge og vrake blant elementene. Kanskje holder det å styre lys og varme i første omgang? Uansett kan du bygge ut systemet senere ved behov.

nordisk hus i skumringen

Et smarthus gir deg mer frihet i hverdagen. Du kan styre alt fra mobilen, selv når du er på ferie.

Full kontroll fra mobilen

Moss Elektro er leverandør av et smarthussystem fra Loxone Electronics GmbH, som er en renommert produsent av smarte styringsprodukter. Systemet gir deg i prinsippet kontroll på det meste, alt etter hvor omfattende pakke man kjøper. Her kan lys og temperatur finjusteres, enten for hele huset eller for ulike soner du har satt opp i boligen. Dessuten kan alt forhåndsprogrammeres og styres fra mobiltelefonen din. 

Alt skjer gjennom en såkalt Loxone Miniserver, kall det gjerne husets hjerne, som styrer og husker for deg. Hvis du ikke vil bruke mobilen finnes det dessuten også et web-grensesnitt samt ulike fjernkontrollere og brytere.

Vær smart – spar strøm

Ved siden av økt komfort og muligheten til å sette huset ditt på en slags «autopilot», kan smarthusløsninger spare deg penger. Eksempelvis kan systemet hjelpe deg til å holde lys avslått i rom som ikke er i bruk. Du kan også sette opp ukesprogrammer for dag- og nattsenking av temperaturen hjemme, slik at du ikke bruker penger på å varme opp et tomt hus. Innen du er tilbake fra jobb har varmen skrudd seg på igjen, helt automatisk! 

I helgen gjelder et annet program, og skal du reise bort kan du sette systemet i feriemodus til du er på vei hjemover igjen.

Alt dette sparer du penger på, og særlig med senkning av temperaturen kan du redusere regningen din mye. I Norge bruker vi tross alt oppimot 60 prosent av strømmen vår på oppvarming, og du kan redusere forbruket med 5 prosent ved å senke temperaturen med bare én grad.

Noen eksempler på muligheter i et smarthus:

 • Du kan få beskjed på mobilen når barna er hjemme fra skolen.
 • Du kan skru av/på eller justere alle lys i et rom samtidig, og sette opp forskjellige lysscenarioer etter humør og bruksområder.
 • Du kan få en privat soloppgang på soverommet, der du vekkes av lys som gradvis bli sterkere.
 • Du kan krympe strømregningen din med natt/dagsenking av temperaturen.

Ta kontakt dersom du ønsker et tilbud på smarthus her.

Trenger du elektriker?

Moss Elektro stiller med fagsterke elektrikere til alt du trenger utført innen elektrisk installasjon. Fortell oss hva du trenger hjelp med, og vi kommer tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.

Telefonnummer:

69233400