Spar penger med smarthus

Vær smart, kutt ned strømregningen med et smarthus.

kvinne som smiler foran stabler med penger

Smarthus er en langsiktig økonomisk investering. Ikke bare får du bedre oversikt over økonomien - du får også mer frihet i hverdagen.

Vi bor i et land med mange kalde måneder, og vi bruker mye energi på å få det varmt i boligen. Faktisk går nærmere 60 prosent av strømforbruket til gjennomsnittsnordmannen til oppvarming. Det er altså her det er mest å hente for deg som gjerne betaler mindre til strømselskapene.

Det kalles et smarthus, men det begrenser seg naturligvis ikke til eneboliger. I praksis kan alle boliger med innlagt strøm bli smarte, så dette gjelder også deg med en toroms leilighet. Her er noen grunner til hvordan du kan spare penger på å ta boligen din inn i fremtiden.

Les også: Lev smart med smarthus

1. Kun nødvendig oppvarming

Hvorfor bruke strøm på å holde det varmt i rom du ikke bruker? Senk temperaturen uten at rørene fryser eller fukten setter seg i veggene, men ikke kost på deg å fyre for hele nabolagets kråker. Det er tross alt du som betaler.

2. Bruk døgnsyklus

Døgnsyklus med nattsenking har vært tilgjengelig lenge, men med smarthusløsninger får du muligheten til å sette opp et program for alle husets soner – på mobilen din. Kanskje du ikke trenger varme på kjøkkenet før en halvtime etter du står opp, for du må innom badet først uansett? 

Hele familiens behov kan ivaretas, med mindre dere har ulike preferanser, men likevel insisterer på å være i samme rom.

smarthus på nettbrett

Styr varme, lys og andre funksjoner fra nettbrettet eller mobilen.

3. Ingen sure egenandeler

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap var komfyren skyld i hele 43% av norske boligb ranner i 2016. Selv om det som regel går bra, må du ut med en egenandel til forsikringsselskapet ditt hvis det går langt nok til at det blir skade. En komfyrvakt kunne ha stoppet de fleste, og med en smarthus-løsning kan du alltids kvitte deg med bekymringen fullstendig. 

Uansett hvor langt hjemmefra du har kommet, kan du nemlig alltid sjekke om du husket å skru av den bakerste plata.

Les også: 9 gode grunner til å velge smarthus

4. Du husker alltid å skru av lyset

Vi har alle en i familien som virker ute av stand til å slukke lyset i rom de forlater, og da er det praktisk med en oversikt over husets lyskilder i lomma. Har du allerede byttet ut lampene og pærene med strømgjerrige LED-lys, er det ikke nødvendigvis så mye mer å spare her, men det er jo ikke noen grunn til å ha på baderomslampen hvis ingen er på badet. 

Du kan også ha litt uskyldig moro ved å skru av lyset fra mobilen når noen faktisk er der, men det får stå for din (lave) regning.

5. Automatisk sparing

Hvis du velger en smarthus-løsning der først og fremst lyset er styrt av en bevegelsessensor, trenger du aldri mer å bry deg med lysbrytere. Sensoren sørger for at lyset er på så lenge det er folk i rommet. Dette kan utvides til å gjelde blant annet oppvarming, lysskjerming og ventilasjon, slik at du alltid har det du trenger når du trenger det, men ikke ellers.

Oppsummert kan man si at smarthuset ikke bare gjør tilværelsen din enklere, det sparer deg også for penger ved å kutte ned strømforbruket. Ta kontakt med oss for en prat om hvordan du kan spare penger.

Trenger du elektriker?

Moss Elektro stiller med fagsterke elektrikere til alt du trenger utført innen elektrisk installasjon. Fortell oss hva du trenger hjelp med, og vi kommer tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.

Telefonnummer:

69233400