6 fordeler med gulvvarme

Hva er vel mer behagelig enn å sette nakne føtter på et ferdig oppvarmet gulv? Tenk deg fliser uten gulvvarme – kaldt og ubehagelig. Heldigvis er det ikke mye som skal til for å få installert gulvvarme. 

mann barføtt med barn i hendene

Hverdagen blir langt bedre med varme i gulvet! Våre elektrikere installerer gulvvarme i både leiligheter og hus.

Gulvvarme: Varmekabler eller varmefolie?

Begge deler har sine klare fordeler. Varmekabler benyttes i støp, og installeres ofte i helt nye hus eller i større oppussingsprosjekter der hele rommet rives. 

Varmefolie er et relativt nytt alternativ, som brukes både ved rehabilitering og nybygg. Den store fordelen her er at du kan legge parkett, laminat og så videre rett på selve folien. Du trenger ikke støpe eller gjøre andre tilpasninger. 

Hvorfor er gulvvarme viktig?

Først og fremst handler det om komfort. Husk – er du kald på føttene eller hendene blir du raskt kald på resten av kroppen, og det unngår du med gulvvarmen. I tillegg vil varmen spre seg og varme opp resten av rommet, og gi en balansert innetemperatur. 

barføtt på gulv

Både store og små føtter har godt av gulvvarme. Mer behagelig, både for føttene og for oppvarmingen i rommet.

Fordelene med gulvvarme

Komfort er selvfølgelig noe av det som veier tyngst når du skal installere gulvvarme. Men hva mer kan du få ut av det?

Usynlig oppvarming i gulvet

Gulvvarmen er usynlig, nettopp fordi den ligger i selve gulvet. Varmen blir jevn, og du slipper ubehaget med brent støv – en utfordring med åpne panelovner.  

Varmer opp rommet

Varm luft stiger opp fra gulvet og varmer opp resten av rommet. Rom med gulvvarme oppleves ofte mer behagelige enn de med panelovner, fordi varmen stiger fra gulvet og sikrer jevn oppvarming. 

Mindre skader på gulvet

Med varmt gulv vil også eventuelt vannsøl tørke raskere. Det bidrar til færre fuktskader. 

Lydløs oppvarming

Mange som har panelovner og veggmontert varmepumpe, opplever at disse avgir ulike lyder. Gulvvarme gir deg lydløs oppvarming.

føtter på gulv

Kostnadseffektiv varme

Gulvvarme har lang levetid, og holder seg i god stand i alt fra 30 til hele 50 år. Kostnadene for kjøp og installasjon kan altså fordeles på antall år. Varme gulv bidrar til at man generelt kan senke temperaturen i rommet. Ved å senke temperaturen med én grad, kan man spare omtrent 5 prosent av strømregningen. 

Rask heving og senking av temperaturen

Ettersom gulvvarme ligger nært opp til selve gulvet, vil en heving eller senking av temperaturen gi rask effekt. Gulvvarme kan også leveres med smarthusteknologi, som automatisk hever og senker temperaturen etter dine ønsker. Det betyr større strømsparingspotensial.

Ønsker du å vite mer om fordelene med bruk av varmekabler? Ta kontakt med oss i dag.

Trenger du elektriker?

Moss Elektro stiller med fagsterke elektrikere til alt du trenger utført innen elektrisk installasjon. Fortell oss hva du trenger hjelp med, og vi kommer tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.

Telefonnummer:

69233400