El-sjekk gir deg trygghet

Etter loven er du som eier ansvarlig for det elektriske anlegget i boligen din. Det er en viktig oppgave, da vi vet at over halvparten av norske boligbranner skyldes feil i el-anlegget.

el-sjekk av elektriker

Det elektriske anlegget er viktig å vedlikeholde. Våre elektrikere utfører mange el-sjekker, og vet hva de skal se etter.

Hvis du vil ta dette ansvaret på alvor, er det viktig å kontrollere el-anlegget med jevne mellomrom. Da får du og familien økt trygghet, og som en bonus reduseres ofte premien på forsikringen din hvis du kan dokumentere at alt er i forskriftsmessig stand.

Dette er en jobb vi i Moss Elektro gladelig hjelper deg med. Ta kontakt

El-sjekk med tilstandsrapport

De aller fleste problemer avdekkes i en el-sjekk. Sjekken innebærer at en av våre elektrikere går gjennom alt det elektriske i boligen din, og skriver en tilstandsrapport.

Dermed blir det enkelt å rette feil og mangler, og du kan planlegge rekkefølgen og kostnadene utfra hvor viktige utbedringene er. Du får også generelle råd om elsikkerhet og forslag til forbedringer.

Les også: Gjør boligen din el-sikker

Hva sjekkes av elektrikeren?

Elektrikeren gjør en grundig feilsøking i ditt el-anlegg og sjekker blant annet:

 • Sikringer og øvrig vern i sikringsskapet
 • Strømmåler og sikringsskapets generelle stand
 • Stikkontakter og andre koblinger
 • Ledningsopplegg og fastmonterte lamper/armaturer
 • Hvitevarer og andre større el-produkter som varmtvannsberedere
 • Øvrige elektriske apparater
 • Ekstra viktig for eldre boliger

Alle elektriske anlegg blir kontrollert med oppdaterte måleinstrumenter. Kontrollen gjøres etter vårt interne kontrollsystem, eller basert på forsikringsselskapenes sjekklister. Det er lurt å gjennomføre el-sjekker jevnlig, spesielt hvis boligen din er av den eldre typen. Ofte blir ikke ledninger og el-materiell byttet når man pusser opp, og derfor kan anlegget være eldre enn hvordan boligen fremstår ellers.

Trenger jeg en el-sjekk?

Her er et par tips som kan hjelpe deg vurdere om du trenger en el-sjekk:

 • Undersøk om du har skrusikringer i sikringsskapet. Gamle skrusikringer kan være brannfarlige, og varmgang i skapet kan være et faresignal.
 • Se etter tegn på varmegang/brennmerker på stikkontakter og lignende.
 • Undersøk om det har blitt gjort oppussing/renovering uten at el-anlegget ble utbedret samtidig.
 • Før en oversikt over hver gang en sikring går. Dersom det skjer hyppig er trolig noe galt med anlegget.

Hvis du ønsker å sikre at ditt elektriske anlegg er i orden, kan du ta kontakt med oss allerede i dag. Hvis du skal selge boligen din, gir en nylig utført el-sjekk mange kjøpere ekstra trygghet.

Trenger du elektriker?

Moss Elektro stiller med fagsterke elektrikere til alt du trenger utført innen elektrisk installasjon. Fortell oss hva du trenger hjelp med, og vi kommer tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.

Telefonnummer:

69233400